SUUNNISTUS

VirtU suunnistajia OCAD-kurssilla Kuortaneen Urheiluopistolla.
Virtain toinen Mobo rata Marttinen on toiminnassa. Kaikki tutustumaan Marttisen saareen moboilemalla. Karusellissa muuta lisä kuva radan varrelta.
Virtain Urheilijoiden suunnistusjaoston järjestämillä MUKSU Festari-rasteilla su 09.07.2017 kävi 69 lasta
ja aikuista. Kiitos ja aurinkoista kesää kaikille osallistujille!


 

 

Ilta-/omatoimirastit

Kauden viimeiset järjestetyt rastit juostaan totutusti yö/pimeärasteina. Lähtö on Löytyn laavulta

pe 25.9. klo 20.00 alkaen. Rastit jatkuvat omatoimirasteina.

 

 

MOBO PUKKIVUORI

Start lätkä poltetun ilmoitustaulun vieressä olevassa valopylväässä.

 

RASTILIPPU

Olemme liittyneet rastilippu.fi palveluun. Sieltä voitte katsoa ennakkoon tulevien viikkojen omatoimirastien 

sijainnit. Opastusta lähtöpaikoille ei ole järjestetty, ainoastaan lähtöpaikalla ja rasteilla on rastiliput.

 

ILTARASTIT

Koska kaikilla ei ole mahdollisuutta tulostaa suunnistuskarttoja on niitä saatavilla OP-Kodin toimistolta osoitteesta Virtaintie 42. Kartan hinta on 5 euroa/kpl tai kausimaksu, joka kattaa kauden kaikki kartat, 35 euroa. Kausimaksun voi maksaa myös jaoston tilille OP Ylä-Pirkanmaa FI08 5524 0320 0814 88. Kunkin viikon kartat toimitetaan noudettaviksi viimeistään sinä päivänä, jolloin rastiliput on maastossa. Tieto tästä julkaistaan Iltarastit osiossa ko karttojen yhteydessä.  

Jaosto on päättäänyt jatkaa iltarastien pitoa omatoimirasteina elokuun loppuun saakka. Poikkeuksena tulevat olemaan Juhannusrastit ja niitä seuraavat maanantairastit,joissa kartan saa ainoastaan ko rastien lähtöpaikalta. Ajanottoa ei niilläkään rasteilla kuitenkaan järjestetä.

 

Ratamestarit suunnitelevat ja merkkaavat maastoon kaksi rataa, A ja C radat. Radat pyritään suunnittelemaan siten, että lyhyempiä B tai D rataa kiertävät voivat halutessaan oikaista matkan varrelta. Maastoon viedään ainoastaan rastiliput, ei leimasimia. Rastiliput ovat maastossa noin viikon ajan/rata. Ajankohta ilmoitetaan kartan julkaisun yhteydessä. Kartat jaetaan sähköpostitse jaoston tiedottajan tiedossa oleville henkilöille sekä Iltarastit osiossa pdf tiedostona. Eli jokainen tulostaa itse karttansa.

Suunnistusjaosto

 

KIINTORASTIT

Pukkivuoren ja Keiturin kiintorastit on tarkastettu talvenjäljiltä. Kaikki rastit ovat paikoillaan ja odottavat

kävijöitä. Vanhat kartat pitävät edelleen paikkansa ja uusia voi lunastaa R-kioskilta 6 euron hintaan.

 

Mobo

Mobon käytössä on havaittu ongelmia erityisesti Huawei puhelimen kanssa. Omien testausten perusteella ongelma poistuu kun lataa puhelimeen Mobo2 ohjelman. Jos muilla puhelinmerkeillä ilmenee vastaavia ongelmia kannattaa ladata tuo uudempi Mobo2 versio.

 

 

 

 

 

 

 

 

Noname-verkkokauppa

 

Suunnistusjaosto on solminut Nonamen kanssa yhteistyösopimuksen sen verkkokaupan ostoksista.

Kun teet ostoksia verkkokaupassa ja lisäät tilaukseesi koodin 100101, saat ostoksistasi 10%:n alennuksen. Samalla ostoksesta maksetaan jaostolle sponsoritukea 20%.

Verkkokauppaan pääset klikkaamalla yllä olevaa otsikkoa.

Mobiilisuunnistus on mahdollista nyt Virroilla

 

Virroilla voi nyt harrastaa suunnistusta myös mobiilisti ja vieläpä uuden suunnistusmuodon eturintamassa. Tämä mobiilisuunnistus eli MOBO on kiintorastien moderni versio ja sukua GEO-kätköilylle.

MOBO on nopeasti leviämässä Suomessa ja maailmalla erityisesti nuorten keskuudessa. Matkailijat ja muutoin kotipaikkakuntiensa ulkopuolella liikkuvat pitävät mobo-suunnistusta kätevänä tapana harrastaa ja harjoitella suunnistusta siellä, missä kulloinkin on. Tämä soveltuu luonnollisti myös sekä koulujen liikuntatuntikäyttöön että suunnistustreeneihin.

MOBO-suunnistus perustuu puhelimeen ladattavaan ilmaiseen MOBO-sovellukseen ja maastossa oleviin rastilaattoihin. Sovelluksen pohjana on kartta, jossa ovat merkittyinä rastit ja rastimääritteet. Sovellukseen kuuluu myös kompassi. Puhelimessa pitää olla ladattuna myös QR-koodia lukeva sovellus, jolla rastilaatan rastitunnus luetaan eli rastilla käynti "leimataan".

Virtain MOBO-rata on Pukkivuoressa ja karttana on Pukkivuoren suunnistuskartta. Radan lähtöpaikka on Urheilukeskuksen ilmoitustaulun lähtölaatta. Ilmoitustaululla on myös ohjetaulu. Rastit ovat osa Pukkivuoren kiintorastiston rasteista. Mobo-radalla on 14 rastia.

Virrat Pukkivuoren MOBO on Virtain Urheilijoiden suunnistusjaoston, Suomen Suunnistusliiton, Virtain kaupungin ja Pohjois-Hämeen OP-Kiinteistökeskus OY LKV:n yhteistyön tulos.

Lisätietoja antaa nuorisovastaava Petri Sihvonen, puh. 040 5239085.

Nautinnollisia hetkiä mobiilisti modernilla tavalla!

 

Kiintorastikartat käyvät kaupan

 

Kiintorastikartat käyvät kaupan. Pukkivuoren alueelle Urheilukeskuksen eteläpuolelle Pukkivuoren suunnistuskartalle Erkki Suutarisen valmistama kiintorastisto on otettu innostuneesti vastaan. Rasteja kiertävät sekä suunnistajat treeneissään, kuntoilijat hakiessaan liikuntatottumuksiinsa vaihtelua että suunnistuksesta muutoin kiinnostuneet.

Kiintorastikarttoja myydään  Virtain Urheilijoiden toimistosta Kisapirtiltä. Kartta maksaa 6 euroa. Se myydään aina muovisuojuksessa.

Ratamestari Erkki Suutarinen on lisännyt kevään 2017 aikana kuusi (6) uutta rastia. Näin ollen rasteja on kaikkiaan komeat 40 kpl. 

VirtU suunnistus

 

Virtain Urheilijat ( VirtU ) on liittänyt suunnistuksen ohjelmaansa runsaan kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Suunnistuksen erikoisseura Virtain - Ruoveden Suunnistajat ( ViRuS ) purettiin ja sen suunnistajat siirtyvät nyt Virtain Urheilijoihin.

Uudelleenorganisoituminen lähti liikkeelle suunnistajien aloitteesta syksyn kynnyksellä. Suunnistajat katsoivat, ettei vuosien myötä hiljentynyt toiminta enää täyttänyt itsenäisen erikoisseuran tunnusmerkkejä. He arvioivat myös, että uutta vauhtia on helpompi hakea ison yleiseuran jaostona sen palvelut ja muiden jaostojen samankaltaiset toiminnot sekä yhteinen varainhankinta hyödyntäen.

Virtain Urheilijoiden suunnistusjaosto toimii edeltäjänsä tavoin koko Ylä-Pirkanmaalla, erityisesti Virroilla ja Ruovedellä vuoden 2016 alusta. Virtain Urheilijoiden syyskokouksessa valitun suunnistusjaoston puheenjohtajana toimii Mauri Rustari Virroilta.

 

 

YHTEISTYÖKUMPPANIMME

Klikkaamalla alla olevien yhteistyökumppaniemme tunnuksia pääset heidän internet-sivuilleen!

Kiinteistönvälitys Virrat
OP Koti Pohjois-Häme Oy LKV

hhtps://www.lahitapiola.fi/henkilo/asiakaspalvelu/yhteystiedot/pirkanmaa/urheiluvakuutus?cmpid=spo-tapaturma-net-takt-urheiluvakuutus-virtusuunnistus-prosp-pirkanmaa