UNTA JA TOTTA KONSERTTI

Vehkakosken Rantalavalla!!

VIIHTEEN JÄTTILÄISET
Reino Helismaa-Toivo Kärki –
UNTA JA TOTTA konsertti


TO 5.8. 2021 klo 18 ja
PE  6.8. 2021 klo 18.

 

Esityksen kesto:
55min + 40min Väliaika n. 30 min

Kahvio avoinna klo 17 alkaen ja väliajalla!

Lippujen ennakkomyynti alkanut www.lippu.fi

Lavalla (näyttelijät, laulajat ja muusikot):
Laulajat Taina Piira ja Hannu Lehtonen (saxofoni),
näyttelijä Ahti Jokinen, juonnot, runot ja laulu ja
kapellimestari Seppo Hovi  juonnot ja säestykset

                                                                     

Musiikki (säveltäjät): Toivo Kärki, Reino Helismaa

VIIHTEEN JÄTTILÄISET:
 Reino Helismaa -Toivo Kärki -  UNTA JA TOTTA -konsertti

 

 

Lyhyt luonnehdinta esityksestä:

Sata vuotta sitten syntyneiden Repe Helismaan ja Toivo Kärjen tuotanto herää henkiin juhlakonsertissa, kun rakastetut laulut muistuvat mieliin.


Näyttelijä Ahti Jokinen, 50 - VUOTTA ESTRADILLA,  taituroi monissa rooleissaan, esim. juurevana Repenä, myös maineikkaana lausujana ja laulajana.

Sopraano Taina Piira ja baritoni Hannu Lehtonen taitavat niin rillumareit, ihanat suomalaiset ikivihreät kuin Repen haikeanherkät, syvällisemmät laulut. Laulujen ohella upea rapsodia pitää sisällään runoa, dialogia ja pieniä kertomuksia.

 

Monista konsertin helmistä voi mainita Hannu Lehtosen laulama ja saxofonilla soittama Hopeinen kuu, joka on Helismaan käännöstuotantoa, kuten myös Taina Piiran laulamat My fair lady-musikalin laulut.

Seppo Hovi flyygelin takana taitavana kapellimestarina ja konsertin  toisena juontajana johdattaa yleisön Helismaan elämäntarinaan sopivan lyhyillä spiikeillä.

 

Taitava dramturgia ei pääty Helismaan kuolemaan vaan nostaa tunnelman takaisin kattoon koskettavilla runoilla ja haikeanrempseillä Me tulemme taas-elokuvan tukkilaislauluilla ja lopuksi iki-ihana: Illan viimeinen tango.

 

Helismaa ja Kärki olivat sodanjälkeisen Suomen voimakaksikko, joka osasi pitää taidoillaan suomalaisten itsetuntoa ja mielialaa korkealla. He eivät haikailleet elämäkertansa perään, vaan Helismaa totesikin muistelmiensa olevan jätkälauluissa.

 

 

Ahti Jokinen
Taian Piira ja Seppo Hovi
Hannu Lehtonen