90v. Juhlakilpailu 6.6.2019

90v. Juhlakilpailu 6.6.2019

Kisat alkoivat juhlallisesti lipunnostolla ja Virtain Laululla, jonka esitti Mauno Rantanen.
Lämmin kiitos kaikille talkoolaisille ja lukuisille yrityksille. Ilman teitä tämän hienon urheilutapahtuman järjestäminen ei olisi ollut mahdollista. Suuri Kiitos myös katsojille. Urheilijat kiittelivät kisojen lämminhenkisyyttä ja yleisön mukanaoloa.

Kilpailu antoi yleisölle sitä, mitä he olivat tulleet katsomaan. Miesten keihäskisasta muodostui kauden tähänastisista tasokkain mittelö Suomessa. Trinidadin Keshorn Walcott heitti kesän parhaansa 84,81, joka on samalla uusi kenttäennätys. Tuolla tuloksellaan hän otti kilpailussa ykkössijan, mutta suomalaiset antoivat todella tiukan vastuksen heittäessään omia ennätyksiään ja kohentaessaan kauden parhaita tuloksiaan.
Kisassa toiseksi tullut Lassi Etelätalo osoitti loistavalla heitollaan, että hän on palannut muutaman hiljaisen vuoden jälkeen takaisin Suomen keihäskärkeen. Tulos 81,95 on Suomen tämän kesän tilastoissa toisella sijalla.
Kuortaneen Kuntoa edustava Toni Kuusela paransi ennätystään reilut kaksi metriä heittäen ensimmäistä kertaa elämässään yli 80metriä. Tuloksellaan 80,85 hän oli kilpailun kolmas.